Interview – Twan van den Brand

Twan vd BrandEen van de ervaren mannen is Twan van den Brand. De 28-jarige crosser is een vaste waarde in de Nederlandse crosswereld. Voor het vierde jaar op rij rijdt de Brabander voor deze weg- en crosscombinatieploeg.

“Ik werk al heel lang samen met Frank Groenendaal en ik heb er ook alle vertrouwen in dat er komende winter weer een mooie ploeg staat.” Twan van den Brand geeft de grote waarde van Frank Groenendaal aan. “Frank zorgt ervoor dat alles goed geregeld word. Wat dat betreft verandert er voor mij, na de fusie, niet zo heel veel. Ik blijf onderdeel uitmaken van deze unieke combinatie en Frank Groenendaal regelt het gedeelte voor de crossers.”

Ook voor Twan van den Brand is het duidelijk dat deze combinatie perfect is. “Zonder het wegprogramma kan ik mij niet goed voorbereiden op het crossseizoen. Een aantal jaren geleden is deze samenwerking ontstaan en het loopt gewoon heel goed. Het is niet alleen goed voor ons, maar het is ook een goede toevoeging voor de ploeg. De tijd waarin wij beginnen met koersen hebben veel ploegen dikwijls te maken met blessures en het missen van renners. Dan is het goed om als wegploeg een aantal crossers te hebben.”

De crossploeg DESTIL-ZZPR.nl bestaat dan maar uit drie renners, voor Van den Brand voelt het zeker niet als een kleine ploeg.

“Ondanks dat Maik van der Heijden, Thijs van Amerongen en ik maar met z’n drieën zijn voelt het echt als een ploeg. Zeker tijdens het wegseizoen ben je gewoon een wegrenner in de ploeg van DESTIL-Jo Piels.”

Van Amerongen, Van der Heijden en Van den Brand zijn totaal verschillende crossers. “De crossers binnen onze ploeg vullen elkaar ook goed aan. Ik ben meer voor de snelle crossen terwijl Thijs een renner is die het vooral in moddercrossen kan laten zien. Het is mooi om als ploeg in diverse terreinen mee te kunnen doen.”

Bouwbedrijf

Naast het fietsen werkt Twan van den Brand bij zijn eigen bouwbedrijf. “Samen met mijn broertje heb ik een bouwbedrijf, dat loopt erg lekker want we hebben het druk. Dat is soms wel lastig combineren, vooral als het erg druk op het werk is moet ik alle tijd bij elkaar zoeken om te gaan trainen. Dan zitten er wel eens dagen tussen dat je net iets minder traint dan je eigenlijk zou willen. Ik heb niet de mogelijkheid om elke dag heel veel uren te maken, dus is het belangrijk om het zo goed mogelijk te plannen.”
Ook hiervoor is de combinatie met de wegploeg een goed oplossing voor de trainingen. “Het voordeel is dat ik wedstrijden zoals Fleche du Sud rijd, dan rijd je vijf dagen en dat is een mooie basis die je dan meekrijgt door deze combinatie met de wegploeg.” Daarnaast is een bouwbedrijf natuurlijk ‘s winters een stuk rustiger dan in de zomer. “Gelukkig is de winter een rustige tijd voor bouwbedrijven dus is het te combineren met een crossseizoen. Daarnaast heb ik de planning volledig in eigen hand, dus kan ik werken en crossen goed plannen.”

Vorig jaar

Van den Brand kijkt met gemengde gevoelens terug op het vorige seizoen. “Mijn voorbereiding was goed en het begin van het seizoen ging eigenlijk ook heel erg goed. Op het EK werd ik twaalfde, maar twee weken later ging het mis. Ik brak mijn schouderblad en al snel was het duidelijk dat mijn seizoen voorbij zou zijn.”

Het revalideren duurde lang en pas aan het einde van het seizoen kon hij weer gaan fietsen. “Aan het einde van het seizoen kon ik gelukkig nog een aantal wedstrijden rijden. Met een paar weken training heb ik de wereldbeker in Hoogerheide gereden, maar ik merkte wel dat ik de basis volledig miste. Gelukkig heb ik die basis dit wegseizoen weer kunnen opbouwen.